Spaargeld levert al jaren weinig op. Steeds meer mensen oriënteren zich daarom op het verhuren van hun eigendom: hun bedrijfspand of woning. Dat is een slimme zet, aangezien er vooral aan woningen een groot tekort is. De kans is dus groot dat je je woning snel verhuurt, voor een prima prijs. Maar hoe pak je dit aan? Waar moet je op letten? En zet je je pand zelf te huur of besteed je dit uit? Deze en andere vragen komen op als je je voor het eerst verdiept in het verhuren van je pand. Gelukkig kan een verhuurmakelaar je hierbij helpen. Woon je in de omgeving van Roosendaal? Schakel dan een deskundige verhuurmakelaar Roosendaal in voor advies op maat.
Verhuren of laten beherenHet voordeel van je eigendom verhuren is dat je er geld mee verdient. Dat is bijna altijd meer dan dat je op een spaarrekening krijgt. het grote voordeel van investeren in vastgoed is dat het bijna altijd in waarde toeneemt. Bovendien kun je er tussentijds gebruik van maken: door er zelf te wonen of het te verhuren. Als je meer rendement wilt op je spaargeld is het misschien verleidelijk om alles zelf te doen. Hoe minder je uitbesteedt, hoe meer inkomsten je immers genereert. Dus de vraag is: ga je voor verhuren of laten beheren? Toch is het slim om stil te staan bij de voor- en nadelen van het laten beheren van je pand. Een deskundige verhuurmakelaar kan je bijvoorbeeld aan prettige en betrouwbare huurders helpen. Ook kan de makelaar je helpen bij het opstellen van een huurcontract, overstappen op een verhuurhypotheek en kan deze bemiddelen. Dat laatste is wel zo handig als je weinig tijd hebt voor het beheren van je pand. Een verhuurmakelaar is de tussenpersoon die communiceert over huurverhogingen of reparaties aan het pand. Als verhuurder hoef je de verhuurmakelaar alleen te betalen. Voor de rest ben je nergens tijd of energie aan kwijt. Dat is nog eens makkelijk geld verdienen!
Je woning verhuren: waar moet je aan denken?Bij het verhuren van je eigendom, zoals je woning of bedrijfspand, is er een aantal zaken waaraan je moet denken. Wil je je oude woning bijvoorbeeld verhuren nadat je een nieuw huis hebt gekocht? Dan dient je oude huis te beschikken over een verhuurhypotheek. Hier zijn andere voorwaarden aan verbonden dan aan een reguliere hypotheek. Wanneer je een woning wilt aankopen om te verhuren moet je ook een verhuurhypotheek afsluiten. Hierbij kun je niet het volledige aankoopbedrag financieren. Vaak vraagt de bank je om zelf 20 tot 30% in te leggen. Daarnaast rekent de Belastingdienst je verhuurde panden tot je eigendom en betaal je hierover dus vermogensbelasting. Dit is van belang als je overweegt in vastgoed te investeren om het rendement op uw spaargeld te vergroten. Uw hypotheekadviseur of verhuurmakelaar kan u hierover meer vertellen, zodat je een afgewogen keuze kunt maken voor de aankoop of verhuur van je pand.
|